Dierenopvangcentrum Groningen is een opvang voor in het wild levende dieren alsmede allerlei andere dieren.
Met uitzondering van HONDEN en KATTEN

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week zieke of gewonde dieren bij ons brengen dankzij de sluis bij de ingang. Als u een dier achterlaat in onze sluis, wilt u dan het formulier zo volledig mogelijk invullen? Op deze manier hebben wij wat meer informatie over het dier, bijvoorbeeld over de oorzaak van de verwonding, of de vindplaats van het dier. Mogelijk kunnen we het dier dan weer in de eigen omgeving loslaten!
De sluis wordt regelmatig gecontroleerd, ook hebben wij permanente camerabewaking zodat we dag en nacht kunnen controleren of er zich een dier in de sluis bevindt.

Brengen of afhalen van huisdieren: Alleen op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur.

Heeft u een gewond dier gevonden?
Bezorg het dier zo min mogelijk stress en gun het dier rust. Geef het dier geen water (een ziek dier kan stikken alss water niet op de juiste manier wordt toegediend) of medicijnen. Plaats het dier nooit in de volle zon, bij de haard of de verwarming. Gebruik als bodembedekking kranten, geen watten e.d.

Voor het vervoer gebruikt u bijvoorbeeld een afgesloten doos met enkele luchtgaten er in. Breng het dier zo snel mogelijk naar de opvang. Plaats het dier in een van de daarvoor bestemde hokjes bij de ingang en laat uw gegevens achter.

Welke dieren worden opgevangen?
Bij de in het wild levende dieren gaat het vooral om egels en allerlei soorten vogels. Qua huisdieren gaat het om konijnen, knaagdieren, reptielen, kippen en ander pluimvee en zelfs geitjes!

In het opvangcentrum is een ziekenboeg waar zieke en gewonde dieren behandeld kunnen worden. Watervogels kunnen revalideren in een binnen- en buitenvijver. Voor grote roofvogels is er een grote roofvogelvlucht. Voor onder andere fazanten, kraaien en kleine roofvogels zijn er mooie buitenvolières.

Ook beschikken wij over een weide voor schapen en geiten, een groot kippenhok met vrije uitloop en een konijnenheuvel voor konijnen en cavia’s. Binnenshuis zijn er ook diverse volières, hokken voor kleine knaagdieren en terraria voor de exotische huisdieren.